fbpx

NIEUWS

De Monet-tentoonstelling heropent haar deuren op maandag 18 mei en neemt daarbij alle nodige voorzorgsmaatregelen.

Om je de best mogelijke omstandigheden te garanderen, hebben we samen met een deskundige op het gebied van preventie en veiligheid inzake hygiëne en epidemiologie de tentoonstelling gereorganiseerd en de ruimte aangepast om aan alle aanbevelingen en verwachtingen op het vlak van volksgezondheid te voldoen.
Op deze pagina vind je alle nodige informatie om je bezoek voor te bereiden en een overzicht van de genomen maatregelen. Klik hier om meteen door te gaan naar de samenvatting van die maatregelen.

Aankoop van je ticket of geldigheid van het ticket dat je hebt gekocht vóór/tijdens de crisisperiode

Had je je ticket al gekocht, dan blijft dit geldig en geeft het jou op vertoon ervan bij de ingang toegang tot de tentoonstelling.
Online verkoop: We vragen je om je ticket online te reserveren en daarbij een datum en tijdstip te kiezen.
Ter plaatse tickets kopen: het is opnieuw mogelijk.

Social distancing: beperking van het aantal bezoekers

Het aantal bezoekers zal te allen tijde strikt worden beperkt en gecontroleerd, zowel via het onlineticketsysteem als door een handmatige telling van het aantal personen dat de tentoonstelling binnen- en buitengaat.
Aangezien onze tentoonstellingsruimte een oppervlakte heeft van meer dan 1000 m2 worden maximaal 100 bezoekers tegelijkertijd toegelaten. Bovendien zal voor elke tentoonstellingsruimte het maximale aantal bezoekers worden vastgesteld.
De grondmarkeringen over het hele parcours zullen de bezoekers herinneren aan de te respecteren veiligheidsafstand (1m50 tussen elke persoon) en het personeel ter plaatse zal erop toezien dat iedereen die afstand bewaart en een mondmasker draagt.
Om de richting van de tentoonstelling aan te geven is een bewegwijzerde route uitgestippeld.
Wij rekenen op jouw voorzichtigheid en welwillendheid tegenover anderen om deze afstand te respecteren en elke concentratie van mensen te vermijden.
Om de circulatie in de tentoonstelling te vergemakkelijken, willen we je vragen om indien mogelijk geen grote tassen of rugzakken mee te nemen.

Bijkomende hygiënemaatregelen: mondmaskers, toiletten, meubilair, desinfecterende gel

Het dragen van een mondmasker is verplicht. Bezoekers die er bij het binnenkomen geen dragen, krijgen er gratis een van ons. Iedereen dient deze maatregel te respecteren.
Hydroalcoholische gel: over het gehele parcours staan hydroalcoholische gel dispensers die je gratis naar believen kan gebruiken. Het is verplicht om bij het binnenkomen de handen te ontsmetten.
Alle decoratieve elementen die bezoekers kunnen aanraken (gordijnen, versiering, interactieve voorwerpen) zijn weggehaald om het contact met gemeenschappelijke oppervlakken te vermijden.
De vestiaires zijn gesloten. Je kan echter vrij gebruikmaken van deze ruimte om er je kinderwagen of reiskoffer op te bergen (we zouden je wel willen vragen om indien mogelijk geen grote voorwerpen mee te brengen).
We geven waskrijtjes op verzoek zodat je kan genieten van onze recreatieve workshop. Je kinderen mogen deze waskrijtjes houden!
We hebben het voordien aanwezige meubilair (banken, stoelen, tapijt) weggehaald om elk risico op besmetting te vermijden.
De toiletten worden na elk gebruik gereinigd.

Virtual reality ervaring

Onze virtual reality ervaring trekt veel mensen aan en is een groot succes. We hebben er dus voor gezorgd dat ze toegankelijk blijft ondanks deze beperkingen:

 • We beperken het aantal headsets dat tegelijkertijd kan worden gebruikt
 • Het dragen van een mondmasker is ook in deze ruimte verplicht
 • Het materiaal, met inbegrip van de stoelen, zal na elk gebruik volledig worden gedesinfecteerd
 • Elke bezoeker krijgt een wegwerpmasker voor rond de ogen, zodat de huid niet in contact komt met de headset, en een kapje (haarnetje) voor op het hoofd.

De maatregelen in het kort

 • De ticketverkoop is mogelijk online en ter plaatse.
 • Strikte beperking van het aantal gelijktijdige binnenkomsten tot maximum 100 personen, en van het aantal ter plaatse aanwezige bezoekers
 • Het dragen van een mondmasker is verplicht. Bezoekers die er bij het binnenkomen geen dragen, krijgen er gratis een van ons.
 • Bij de ingang zal een speciaal daartoe opgeleid personeelslid achter plexiglas aanwezig zijn om je de veiligheidsvoorschriften uit te leggen en je van de nodige informatie te voorzien. Hij/zij kan je ook een masker geven als je er geen bij je hebt
 • De vestiaires zijn gesloten maar je kan er zelf je reiskoffer of kinderwagen opbergen
 • De waskrijtjes voor de creatieve workshop worden gratis op verzoek uitgedeeld
 • Op verschillende plaatsen in de tentoonstelling is desinfecteergel gratis beschikbaar
 • Het door de bezoekers te volgen parcours wordt afgebakend en duidelijk aangegeven
 • We zien erop toe dat het decor niet in contact komt met de bezoekers
 • Alles wordt aanzienlijk heringericht om meer ruimte vrij te maken
 • Banken, stoelen en tapijt worden om hygiënische redenen uit de immersieruimte verwijderd. Je kan een gedesinfecteerd plooistoeltje vragen als je even wil gaan zitten
 • De toiletten worden na elk gebruik gereinigd

Virtual reality ervaring

 • We beperken het aantal headsets dat tegelijkertijd kan worden gebruikt
 • Het dragen van een mondmasker is ook in deze ruimte verplicht
 • Het materiaal, met inbegrip van de stoelen, zal na elk gebruik volledig worden gedesinfecteerd
 • Elke bezoeker krijgt een wegwerpmasker voor rond de ogen, zodat de huid niet in contact komt met de headset, en een kapje (haarnetje) voor op het hoofd.

We kijken ernaar uit om je snel weer te zien. We hebben je dan ook erg gemist en zijn ons ervan bewust dat de behoefte aan afleiding nu groter is dan ooit. We doen er dan ook alles aan en bereiden ons vol enthousiasme voor om je nog meer versteld te doen staan dan voorheen.

FINAL WEEKS. Last day 25.10 !Info & Precautions
+