fbpx

Tentoonstelling

EXPO MONET

Maak op een nooit geziene manier kennis met de kunstenaar

“Claude Monet, The Immersive Experience” is een uitzonderlijke digitale kunsttentoonstelling. De werken van Claude Monet komen onder je voeten en in 360° om je heen tot leven. Er wacht je een onvergetelijke en meeslepende ervaring.

Een adembenemende geluids- en lichtshow

De expositiezaal van de Monet-tentoonstelling zorgt voor een totaalervaring en dompelt je onder in de wereld van de kunstenaar. Meer dan 300 schilderijen van Claude Monet worden op een geanimeerde, creatieve en verrassende manier om je heen geprojecteerd. De virtuele penseelstreken spreken al je zintuigen aan. Het geheel wordt gebracht op originele muziek van de Belgische componist Michelino Bisceglia.

Goed om te weten: de show duurt 35 minuten en wordt voortdurend herhaald.

En nog veel meer

De Monet-tentoonstelling beperkt zich niet alleen tot de expositiezaal met de totaalervaring. Het traject omvat ook enkele bijkomende zalen. Onder meer een voorproefje van Atelier Giverny, dat niets anders is dan de werkplaats van Monet. Je kunt er enkele reproducties van de kunstenaar bewonderen. De Monet-tentoonstelling voorziet ook een meer didactische ruimte met uitleg over de techniek, de invloeden en het leven van de impressionist.

De kroon op het werk

Op de Monet-tentoonstelling wordt een unieke VR-ervaring (virtual reality) aangeboden. Je krijgt de mogelijkheid om met een speciale bril als het ware in de huid van Claude Monet te kruipen. Deze 10 minuten durende ervaring neemt je mee naar zijn werkplaats in Giverny, maar ook naar Londen, Nederland, Noorwegen en natuurlijk in zijn werken.

* De prijs van de VR-ervaring is niet inbegrepen in het toegangsticket (€ 2/persoon, reserveren is niet mogelijk)

Zowel voor volwassenen als kinderen

De Monet-tentoonstelling richt zich tot iedereen, zowel kinderen als volwassenen. Een uitzonderlijk moment voor een ontdekkingstocht met z’n tweetjes, een groepsactiviteit, een familie-uitje of een immersieve ervaring in je eentje. Aan het einde wacht er zelfs een verrassing voor de artistieke zielen!

Tip: het bezoek kan 1 uur / 1 uur 20 duren.

Wist je dat?

IDEAL, het nieuwe digitale kunstcentrum in Barcelona, opende zijn deuren in oktober vorig jaar en koos daarbij voor de Monet-tentoonstelling. Nu is het de beurt aan Brussel, waar de meeslepende ervaring onderdak vindt in de prachtige Horta-galerij. Bovendien biedt de Monet-tentoonstelling, genaamd Exhibition Hub, aansluiting op de gelijkaardige Van Gogh-tentoonstelling, die een jaar eerder in de Beurs van Brussel werd georganiseerd.

PLAN VAN DE TENTOONSTELLING

FINAL WEEKS. Last day 25.10 !Info & Precautions
+